Menu weselne
Menu Weselne
Kawa, herbata - bez ograniczeń: Samoobsługowy bufet kawowy
Alkohole, napoje, ciasta, tort, owoce - we własnym zakresie
Zupa
Prosimy o wybór jednej z poniższych propozycji:
Rosół z kury z makaronem
Krem z pieczarek
Krem z brokułów
Inne
Danie główne
Prosimy o wybór sześciu z poniższych propozycji
Schab panierowany
Schab zawijany z pieczarkami/serem
Kotlet De Volaille
Karkówka w sosie
Schab saute z porem i pieczarkami
Klopsiki w sosie grzybowym
Udko nadziewane
Drobiowy kotlet wiosenny z papryką i pietruszką
Fileciki drobiowe w sezamie
Kaczka w winie
Inne
Dodatki
Prosimy o wybór pięciu z poniższych propozycji
Ziemniaki
Kluski śląskie
Frytki
Pyzy
Zestaw surówek
(kapusta biała, czerwona, pekińska)
Marchewka z groszkiem
Warzywa gotowane
(kalafior, brokuł, marchewka)
Kapusta
Buraczki
Inne
BUFET
Prosimy o wybór siedmiu z poniższych propozycji
Deska wędlin
Galantyna z kurczaka
Deska serów
w sosie koperkowym
Ryba w sosie ananasowym
Śledź w śmietanie
Tatar wołowy
Schab ze śliwką
Filet rybny w galarecie
Galaretki drobiowe
Frankfurterki w cieście francuskim
Inne
Sałatki
Prosimy o wybór dwóch z poniższych propozycji
Makaronowa
(makaron, koperek, papryka, ogórek zielony, szynka)
Tradycyjna
(warzywa gotowane, jajko, majonez)
Grecka
(Sałata lodowa, ser feta, oliwki)
Gyros
(kukurydza, kapusta pekińska, kurczak)
Z wędzonym kurczakiem - Sałatka szefa
(kurczak wędzony, ryż, seler naciowy)
Kolacja I
Dania ciepłe serwowane ok, godz 22.00
Kolacja II
Dania ciepłe serwowane ok godz. 1.00
Prosimy o wybór trzech z poniższych propozycji na każdą kolację
Gołąbki
Szaszłyk wieprzowy z cebulą
Golonka gotowana
Pieczone udko z kurczaka
Talerz kiełbas z wody
(biała, tradycyjna, kaszanka)
Bigos staropolski
Żeberka pieczone
Zupa
Prosimy o wybranie jednej z poniższych propozycji
Barszczyk z pasztecikiem
Żurek
Flaki
Dodatki
Serwowane podczas obydwu kolacji
Frytki
Pieczywo
Pieczone ziemniaki
Chrzan, keczup, musztarda
Usługi dodatkowe
Dodatkowo
Udziec wieprzowy pieczony podawany z kapustą, kaszą i sosem czosnkowym 10 zł/os
Pieczony jesiotr nadziewany kapustą z masłem 10 zł/os
Stół wiejski
(Deska wędlin, kiełbasa, kaszanka, kabanosy, smalec, ogórek, deska serów, chleb wiejski oraz różnego rodzaju domowe nalewki -
wedle życzenia )
1.Produkty zapewnione prze Hotel Stajnia Wolica - 15zł/os
2. Produkty zapewnione przez Państwa Młodych - 200 zł udostępnienie stołu i obsługa w trakcie wesela i poprawin